Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

ПОДИЗАЊЕ КОМУНАЛНОГ СТАНДАРДА

КП “Комуналац” Лакташи, у циљу утицаја на свијести грађана, наставило је са акцијом постављања зелених острва, гдје се практикује раздвајање комуналног отпада приликом одлагања у контејнере. Раздвајањем комуналног отпада уједно се и смањују количине отпада за депоновање, што у финалу резултира са вишеструком коришћу.
Поред одлагања комуналног отпада у посудама распоређеним на подручју општине, грађани од сада имају могућност да поједине врсте корисног отпада које стварају у својим домаћинствима без накнаде одлажу на три зелена острва – два у центру Лакташа и једном у центру Слатине. У укупно дванаест контејнера, смјештених на јавним површинама одвојено се скупља корисни отпад.
„Зелена острва представљају прихватне платое који служе за селекцију отпада. Примјеном типских контејнера, који су различитих боја због лакшег разликовања, врши се одлагање папира, стакла, ПЕТ амбалаже, а на неким локација може се наћи и контејнер за одлагање метала (конзерве), чиме се уводи примарна рециклажа“, изјавио је директор комуналног предузећа, Милан Петковић.
Пројекти одвојеног скупљања отпада који се може рециклирати, те издвајање штетног и опасног отпада дио су читавог Система управљања отпадом.